Knin: Prvi izborni kapitul
mjesnog bratstva OFS-a

Prvom izbornom kapitulu mjesnog bratstva OFS-a – Knin, koji je održan 26. listopada 2013. u Kninu (Zvonimirova 46) s početkom u 10:00 sati nazočili su: fra Andrija Bilokapić, Verica Uglešić, fra Marko Duran, Dragan Miličević, Anamari Perić, Dražen Barišić, Sandra Velić, Bernard Šarić, Leon Božić i Suzana Zadro.

Sukladno Dnevnom redu, donosimo točke s kapitula:

Ad 1. Dragan Miličević, ministar mjesnog bratstva, pozdravio je nazočne kapitularce, a potom je Verica Uglešić, ministrica područnog bratstva, animirala molitveni početak.

Ad 2. Fra Andrija Bilokapić, duhovni asistent područnog bratstva OFS-a, održao je kratki nagovor o važnosti zajedničarskog duha i djelovanja OFS-a unutar župne zajednice na temelju zajedničarskog karaktera Boga i Crkve.

Ad 3. Dragan Miličević, ministar mjesnog bratstva, je u kratkim crtama prikazao djelovanje OFS-a u proteklom periodu, gdje je istaknuo: OFS se sastaje jednom tjedno; do sada je organizirano 68 susreta; mjesno bratstvo broji devet zavjetovanih članova i dva novaka; na susretima se obrađuje teme iz aktualnog društvenog života, ali i dokumenti II. vatikanskog sabora; OFS djeluje karitativno u suradnju s drugim svjetovnim organizacijama: Udruga invalida „Sv. Bartolomej“.

Ad 4. Verica Uglešić, područna ministrica, uvela je u izborni dio kapitula zazivom Duha Svetoga i kratkom molitvom, a potom je fra Marko Duran, duhovni asistent mjesnog bratstva, pročitao odlomak iz evanđelja.

Ad 5. Predloženo je i usvojeno sljedeće: Bernard Šarić - tajnik kapitula; Leon Božić - brojač glasova; Dražen Barišić - brojač glasova.

Ad 6. Kandidati za ministra mjesnog bratstva su: Dragan Miličević i Bernard Šarić. Za ministra mjesnog bratstva je izabran Dragan Miličević u prvom krugu.

Ad 7. Kandidati za zamjenika/icu ministra su: Dražen Barišić i Sandra Velić. Za zamjenika ministra je izabran Dražen Barišić u prvom krugu.

Ad 8. Kandidati za tajnika/icu su: Leon Božić i Anamari Perić. Za tajnika je izabran Leon Božić u prvom krugu.

Ad 9. Kandidati za blagajnika/icu su: Bibijana Batarilo i Bernard Šarić. Za blagajnicu je izabrana Bibijana Batarilo u prvom krugu.

Ad 10. Kandidati za povjerenika/icu formacije su: Bernard Šarić i Anamari Perić. Za povjerenika formacije je izabran Bernard Šarić u prvom krugu.

Ad 11. Kandidati za bratskog animatora Frame su: Suzana Zadro i Sandra Velić. Za bratskog animatora Frame je izabrana Sandra Velić u prvom krugu.

Ad 12. Verica Uglešić, područna ministrica, je kratkom zahvalom pozvala zavjetovane članove OFS-a da ponovno izreknu svoje obećanje, čime su zapravo uvedeni u nove službe. Kapitul je završio kratkom molitvom.