Medijska kultura i izvanučionična nastava

Na dan 5. studenoga 2013. godine, stiglo je veselje u školske klupe učenika OŠ u Kninu. Pučko otvoreno učilište Knin je za svoj deseti rođendan djeci Knina poklonio predstavu Rampuš bajka, koju su izveli glumci Tigar teatra iz Zagreba. Predstava je zbog velikog broja djece, od prvog do četvrtog razreda kninskih osnovnih matičnih i područnih škola te štićenika Udruge Sv. Bartolomej igrana u dva termina, prije i poslije podne.

Prepuna kino dvorana doma HV-a je odzvanjala dječjim smijehom kada su djevojčica Melita (Sanja Sumrak) i dobri duh šume Rampuš (Mario Kovač) na veseo i zabavan način poučavali djecu o ekologiji, recikliranju i zaštiti prirode.

Nakon predstave, zbog kišnog vremena, neki su požurili do svojih škola i toplih učionica, dok su učenici trećih razreda sa svojim učiteljicama: Katica Kraljić i Daliborka Marić Bare, učiteljice OŠ Domovinske zahvalnosti Knin, povele učenike u samostan Svetoga Ante u Kninu, gdje im je domaćinom bio fra Šimun Markulin, koji se potrudio i počastitio djecu zakuskom.

Nakon okrjepe duše i tijela, učiteljice su pošle do Gradske knjižnice u Kninu, s razlogom; Mjesec je hrvatske knjige, pa se progovorilo o značenju knjige i koristima od čitanja za opću kulturu i, promidžbu, njegovanje hrvatskoga jezika kroz bogatstvo emocionalnih doživljaja.

Fabijan Lovrić, dipl. uč.