"Muka Gospodina Našega Isusa Krista"

Župljani župe sv. Ante iz Knina tijekom ovogodošnje korizmeizveli su 11 izvedbi pasionske igre „Muka Gospodina Našega Isusa Krista".
Zahvaljujemo župnicima i župljanima: Konjevrata, Srima, Donjeg Lapca, Košuta, Drvara, Kraljeve Sutjeske, Vareša, Busovače, Sesvetskog Kraljevca i Čavoglava.
Isto tako zahvaljujemo i našim donatorima: Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja Split, Grad Knin, Šibensko – kninska županija, Graditelj-svratišta, Adraiatik Auto-Kamp d.o.o., Grad Trilj i gosp. Marinko Tokmakčija.
Od srca svima hvala i sretan Uskrs!
Popis glumaca:
1. Isus – Goran Mrnjavac
2. Ivan – Dražen Babić
3. Petar – Bože Bašić
4. Gospa - Danijela Mitrović
5. Juda – Leon Božić
6. Jakov – Ante Medvidović
7. Andrija – Bože Marijanović
8. Filip – Vlado Domić
9. Toma – Dejan Domić
10. Bartul – Draže Barišić
11. Matej – Jakov Karin
12. Jakov mlađi – Dragan Miličević
13. Šimun – Tomislav Mišković
14. Juda, brat Jakovljev - Ivo Martinović
15. Kaifa - fra Ivan Lukač
16. Ana – Filip Oršulić
17. I. sluga - Danijel Čolić
18. II. Sluga - Andela Ćavara
19. III. Sluga – Anja Marijanović
20. I. svećenik – Josip Bilić
21. II. Svećenik – Mateo Zrnić
22. III. Svećenik – Ivan Milas
23. Član vijeća – Franko Kajić
24. I. vojnik židovski - Marko Mešin
25. II. vojnik židovski – Ivan Mrčela
26. Pilat - Josip Dreno
27. Srećko Mišković
28. I. vojnik – Hrvoje Anić Klaiger
29. II. vojnik – Anto Fabijan Mišković
30. Baraba - Domagoj Vidović
31. Rob - Frano Visković
32. Tvrtko Kaić - razglas
32. Davor Šimićević
33. Tomislav Vrdoljak
34. Redatelj Ante. T. N. Šutra

Pasionska igra u izvedbi Kninjana
poruka povijesti i budućnosti

Gradovi diljem Lijepe naše žive od malenih stvari velikih ljudi. Upravo onih koji svojom ljubavlju, znanjem i zalaganjem oplemenjuju svakodnevni život. Koliko god grad bio malen ili velik, bogat ili siromašan, on je onakav kakvi su njegovi ljudi.


Preuzeto: www.mir.hr

"Muka" je uprizorena u župama:

KNIN

Naši župljani su i ove godine zaključili izvedbu pasionske igre "Muka" u svojoj župi. Najveći izazov, nastupiti pred svojim obiteljima, rodbinom, prijateljima i sugrađanima, je prošao emotivno.


ČAVOGLAVE i SESVETSKI KRALJEVAC

Župljani župe sv. Ante iz Knina okupljeni u glumačku družinu, nakon što su prošli vikend boravili u susjednoj Bosni i Hercegovini te izveli Pasionsku igru Muku Gospodina našega Isusa Krista u Kraljevoj Sutjesci, Varešu i Busovači i ovaj su vikend bili aktivni i nastavili sa izvedbom iste.

BUSOVAČA

U sklopu svoje turneje po Bosni i Hercegovini, 22. ožujka 2015-, župljani župe sv. Ante u Kninu okupljeni u glumačku družinu, izveli su nakon Kraljeve Sutjeske i Vareša i u Busovači u župi sv. Ante Padovanskog, Pasionsku igru „Muka Gospodina našega Isusa Krista“.

VAREŠ

Mlada nedjelja je obično ona nedjelja kada se svete mise slave samo u župnoj crkvi, a oni vjernici koji s filijala mogu doći, rado prisustvuju. Ova nedjelja. 22. ožujka 2015., je imala razlog više da u što većem broju posjetimo župnu crkvu, a kroz sljedeće retke saznajte i zašto.

KRALJEVA SUTJESKA

Dana 21. ožujka 2015., u večernjim satima u mjesnom domu Kraljeve Sutjeske održana je priredba koju su izveli župljani župe sv. Ante iz Knina. Tridesetak mladih glumaca amatera koje vodi kapelan fra Ivan Lukač i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra, velikim dijelom podrijetlom iz Bosne, prikazali su Isusovu muku, točnije, vrijeme od Posljednje večere do razapinjanja Isusa na križu.

DRVAR

Na svetkovinu svetog Josipa, 19. ožujka 2015., zaštitnika župe Drvar, amateri iz župe sv. Ante u Kninu izveli su dramski prikaz „Muke Gospodina našega Isusa Krista“ večeras s početkom u 18 sati u velikoj kino dvorani Radničkog doma u Drvaru.

KOŠUTE

U nedjelju, 15. ožujka 2015., u 18 sati izvedena je 50. jubilarna „Muka Gospodina našega Isusa Krista“ u Košutama u crkvi Presvetog Srca Isusova. Uz put smo obišli Samostan Gospe Sinjske.
Ovim putem zahvaljujemo se našim domaćinima i don Dariju Čoriću župniku na srdačnom gostoprimstvu.

DONJI LAPAC

U subotu, 14. ožujka 2015., u 18,30 sati izvedena je „Muka Gospodina našega Isusa Krista“ u Donjem Lapcu u Osnovnoj školi.
Predvođeni našim župnim vikarom fra Ivanom Lukačem uputili smo se u popodnevnim satima u Donji Lapac. Uz put smo obišli obnovljenu crkvu u Boričevcu koje je bila razoren u II. svjetskom ratu.
Ovim putem zahvaljujemo se našim domaćinima i don Stjepanu Zebi župniku na srdačnom gostoprimstvu.

SRIMA

U nedjelju 1. ožujka 2015., naši župljani su još jednom uprizorili "Muku Gospodina našega Isusa Krista".
Gostovali su u Srimi, u crkvi bl. Alojzija Stepinca. Vjernici su emotivno doživjeli uprizorenje i pokazali zahvalnost našim župljanima. Zahvaljujemo don Anti Pavloviću na pozivu i srdačnom prijemu.

KONJEVRATE

U župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Konjevratama, 28. veljače 2015. s početkom u 18 sati glumci amateri, župljani župe sv. Ante Padovanskog iz Knina izveli su pasionsku igru: "Muka Gospodina našega Isusa Krista". Ovo je već 47. izvedba "Muke".
Na oduševljenje brojne publike kninjani su u tri čina vjerno uprizorili posljednje dane Kristova života, od Posljednje večere do suđenja pred Pilatom i razapinjanja na Golgoti. Da bi događaj bio što vjernije prikazan publici uz izvrstan nastup kninskih glumaca dojam su pojačali bogati zvučni i svjetlosni efekti.
Inače, ovu pasionsku igru kninski župljani izvode već petu godinu, pod redateljskom palicom Ante Nadomira Tadića Šutre i budnim okom voditelja cijelog projekta fra Ivana Lukača koji u predstavi glumi Kajfu.
Po završetku predstave glumcima i voditeljima se zahvalio mjesni župnik fra Božo Čurčija i izrazio svoje zadovoljstvo te nadu da je predstava potaknula gledatelje da u korizmenom vremenu razmišljaju o stvarnim događajima Isusove muke, smrti i uskrsnuća.
Marica Labor

 
 
 
 

Obavijesti

 • Nedjelja, 2. prosinca 2018.
  • 17 h - u Gospinoj crkvi započinje adventska duhovna obnova za našu župu i traje do srijede, 5. prosinca. Voditelj je fra Josip Repeša
 • Ponedjeljak, 3. prosinca 2018.
  • 6 h - od danas mise zornice su u Gospinoj crkvi
  • 19,30 h - u dvorani samostana susret je Frame. Molimo sve srednjoškolce koji se žele priključiti Frami da dođu na susret.
 • Subota, 8. prosinca 2018.- svetkovina Bezgrješno Začeće Blažene Djevice Marije
  • 6, 9,30 i 18 h - svete mise u Gospinoj crkvi
  • 11 h - pjevanje za dječji zbor. Potaknite djecu da se uključe u zbor
  <

Aktualno

 • Blagoslov obitelji
  • U ponedjeljak, 3. prosinca, započinje blagoslov obitelji. Pozivamo sve one koji su promjenili adresu boravka da nam na vrijeme dostave točne podatke, to možete učiniti iza misa ili u župnom uredu. Ulice i brojevi za blagoslov bit će objavljivani na župnoj internet-stranici, Radiju Knin u 8.45 sati i misama zornicama za taj dan.
 • Duhovni probram u Adventu
  • Najavljujemo bogati duhovni program u adventu koji će se održavati u Gospinoj crkvi svake adventske subote, o svemu možete više vidjeti na plakatima na ulazu u crkvu.
 • Vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike
  • Kroz vrijeme Došašća kao i za vrijeme božićnih praznika nema susreta prvopričesnika i krizmanika.
 • Kateheze za mlade i odrasle
  • Kateheze za mlade i odrasle Neokatekumenskog puta održavaju se utorkom i petkom u dvorani Gospine crkve poslije večernje svete mise. Dođite i poslušajte!
 • Katolički kalendari za 2019.
  • U župnom uredu i/li sakristiji možete kupiti katoličke kalendare za 2019. godinu.
 • Repeticija iz razredne nastave
  • Kninski franjevci organiziraju besplatno održavanje repeticija iz razredne nastave, hrvatskog, engleskog i matematike u samostanu sv. Ante. Repeticije se održavaju subotom u samostanskoj dvorani.
 • Likovne radionice za djecu i odrasle
  • Kninski franjevci organiziraju besplatno likovne radionice za djecu i odrasle svake srijede u dvorani Gospine crkve. Radionice se održavaju srijedom u 16 h za odrasle i u 17,30 h za djecu.
 • Orgulje za Gospinu crkvu
  • Nastavlja se akcija prikupljanja novčanih sredstava za nove klasične orgulje.
  Svoje priloge možete uplatit na žiro račun
  IBAN HR82 2330 0031 1001 1907 1 kod Splitske banke s naznakom: "za orgulje"

CARITAS


PASTORALNI CENTAR


EMISIJA "SUSRET"

GLASNIK SV. ANTE