"Muka Gospodina Našega Isusa Krista"

Župljani župe sv. Ante iz Knina tijekom ovogodošnje korizmeizveli su 11 izvedbi pasionske igre „Muka Gospodina Našega Isusa Krista".
Zahvaljujemo župnicima i župljanima: Konjevrata, Srima, Donjeg Lapca, Košuta, Drvara, Kraljeve Sutjeske, Vareša, Busovače, Sesvetskog Kraljevca i Čavoglava.
Isto tako zahvaljujemo i našim donatorima: Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja Split, Grad Knin, Šibensko – kninska županija, Graditelj-svratišta, Adraiatik Auto-Kamp d.o.o., Grad Trilj i gosp. Marinko Tokmakčija.
Od srca svima hvala i sretan Uskrs!
Popis glumaca:
1. Isus – Goran Mrnjavac
2. Ivan – Dražen Babić
3. Petar – Bože Bašić
4. Gospa - Danijela Mitrović
5. Juda – Leon Božić
6. Jakov – Ante Medvidović
7. Andrija – Bože Marijanović
8. Filip – Vlado Domić
9. Toma – Dejan Domić
10. Bartul – Draže Barišić
11. Matej – Jakov Karin
12. Jakov mlađi – Dragan Miličević
13. Šimun – Tomislav Mišković
14. Juda, brat Jakovljev - Ivo Martinović
15. Kaifa - fra Ivan Lukač
16. Ana – Filip Oršulić
17. I. sluga - Danijel Čolić
18. II. Sluga - Andela Ćavara
19. III. Sluga – Anja Marijanović
20. I. svećenik – Josip Bilić
21. II. Svećenik – Mateo Zrnić
22. III. Svećenik – Ivan Milas
23. Član vijeća – Franko Kajić
24. I. vojnik židovski - Marko Mešin
25. II. vojnik židovski – Ivan Mrčela
26. Pilat - Josip Dreno
27. Srećko Mišković
28. I. vojnik – Hrvoje Anić Klaiger
29. II. vojnik – Anto Fabijan Mišković
30. Baraba - Domagoj Vidović
31. Rob - Frano Visković
32. Tvrtko Kaić - razglas
32. Davor Šimićević
33. Tomislav Vrdoljak
34. Redatelj Ante. T. N. Šutra

Pasionska igra u izvedbi Kninjana
poruka povijesti i budućnosti

Gradovi diljem Lijepe naše žive od malenih stvari velikih ljudi. Upravo onih koji svojom ljubavlju, znanjem i zalaganjem oplemenjuju svakodnevni život. Koliko god grad bio malen ili velik, bogat ili siromašan, on je onakav kakvi su njegovi ljudi.


Preuzeto: www.mir.hr

"Muka" je uprizorena u župama:

KNIN

Naši župljani su i ove godine zaključili izvedbu pasionske igre "Muka" u svojoj župi. Najveći izazov, nastupiti pred svojim obiteljima, rodbinom, prijateljima i sugrađanima, je prošao emotivno.


ČAVOGLAVE i SESVETSKI KRALJEVAC

Župljani župe sv. Ante iz Knina okupljeni u glumačku družinu, nakon što su prošli vikend boravili u susjednoj Bosni i Hercegovini te izveli Pasionsku igru Muku Gospodina našega Isusa Krista u Kraljevoj Sutjesci, Varešu i Busovači i ovaj su vikend bili aktivni i nastavili sa izvedbom iste.

BUSOVAČA

U sklopu svoje turneje po Bosni i Hercegovini, 22. ožujka 2015-, župljani župe sv. Ante u Kninu okupljeni u glumačku družinu, izveli su nakon Kraljeve Sutjeske i Vareša i u Busovači u župi sv. Ante Padovanskog, Pasionsku igru „Muka Gospodina našega Isusa Krista“.

VAREŠ

Mlada nedjelja je obično ona nedjelja kada se svete mise slave samo u župnoj crkvi, a oni vjernici koji s filijala mogu doći, rado prisustvuju. Ova nedjelja. 22. ožujka 2015., je imala razlog više da u što većem broju posjetimo župnu crkvu, a kroz sljedeće retke saznajte i zašto.

KRALJEVA SUTJESKA

Dana 21. ožujka 2015., u večernjim satima u mjesnom domu Kraljeve Sutjeske održana je priredba koju su izveli župljani župe sv. Ante iz Knina. Tridesetak mladih glumaca amatera koje vodi kapelan fra Ivan Lukač i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra, velikim dijelom podrijetlom iz Bosne, prikazali su Isusovu muku, točnije, vrijeme od Posljednje večere do razapinjanja Isusa na križu.

DRVAR

Na svetkovinu svetog Josipa, 19. ožujka 2015., zaštitnika župe Drvar, amateri iz župe sv. Ante u Kninu izveli su dramski prikaz „Muke Gospodina našega Isusa Krista“ večeras s početkom u 18 sati u velikoj kino dvorani Radničkog doma u Drvaru.

KOŠUTE

U nedjelju, 15. ožujka 2015., u 18 sati izvedena je 50. jubilarna „Muka Gospodina našega Isusa Krista“ u Košutama u crkvi Presvetog Srca Isusova. Uz put smo obišli Samostan Gospe Sinjske.
Ovim putem zahvaljujemo se našim domaćinima i don Dariju Čoriću župniku na srdačnom gostoprimstvu.

DONJI LAPAC

U subotu, 14. ožujka 2015., u 18,30 sati izvedena je „Muka Gospodina našega Isusa Krista“ u Donjem Lapcu u Osnovnoj školi.
Predvođeni našim župnim vikarom fra Ivanom Lukačem uputili smo se u popodnevnim satima u Donji Lapac. Uz put smo obišli obnovljenu crkvu u Boričevcu koje je bila razoren u II. svjetskom ratu.
Ovim putem zahvaljujemo se našim domaćinima i don Stjepanu Zebi župniku na srdačnom gostoprimstvu.

SRIMA

U nedjelju 1. ožujka 2015., naši župljani su još jednom uprizorili "Muku Gospodina našega Isusa Krista".
Gostovali su u Srimi, u crkvi bl. Alojzija Stepinca. Vjernici su emotivno doživjeli uprizorenje i pokazali zahvalnost našim župljanima. Zahvaljujemo don Anti Pavloviću na pozivu i srdačnom prijemu.

KONJEVRATE

U župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Konjevratama, 28. veljače 2015. s početkom u 18 sati glumci amateri, župljani župe sv. Ante Padovanskog iz Knina izveli su pasionsku igru: "Muka Gospodina našega Isusa Krista". Ovo je već 47. izvedba "Muke".
Na oduševljenje brojne publike kninjani su u tri čina vjerno uprizorili posljednje dane Kristova života, od Posljednje večere do suđenja pred Pilatom i razapinjanja na Golgoti. Da bi događaj bio što vjernije prikazan publici uz izvrstan nastup kninskih glumaca dojam su pojačali bogati zvučni i svjetlosni efekti.
Inače, ovu pasionsku igru kninski župljani izvode već petu godinu, pod redateljskom palicom Ante Nadomira Tadića Šutre i budnim okom voditelja cijelog projekta fra Ivana Lukača koji u predstavi glumi Kajfu.
Po završetku predstave glumcima i voditeljima se zahvalio mjesni župnik fra Božo Čurčija i izrazio svoje zadovoljstvo te nadu da je predstava potaknula gledatelje da u korizmenom vremenu razmišljaju o stvarnim događajima Isusove muke, smrti i uskrsnuća.
Marica Labor

 
 
 
 

Obavijesti

 • Ponedjeljak, 25. ožujka 2019.- svetkovina je Navještenja Gospodinova - Blagovijest
  • Svete mise su:
  - 7 h u crkvi sv. Ante
  - u 9,30 i 18 h u Gospinoj crkvi
  • 19,30 h u Gosponij crkvi susret je glumaca "Muke"
 • Utorak, 26. ožujka 2019.
  • 18 h u Gospinoj crkvi, poslije mise pobožnost "Trinaest utoraka sv. Anti"
 • Četvrtak, 28. ožujka 2019.
  • Četvrtkom je Euharistijsko klanjanje iza večernje svete mise, posebno ga preporučamo u Korizmi
 • Petak, 29. ožujka 2019. - Četvrti korizmeni petak
  • 17,15 h - pobožnost križnog puta, a poslije misa u Gospinoj crkvi
 • Subota, 30. ožujka 2019.
  • 10 h - susret ministranata u samostanskoj dvorani
  • 11 h - u Gospinoj crkvi je pjevanje za dječiji zbor
  • 19 h - u općinskoj vjećnici u Kistanjama upriličit će se predstavljanje knjige o bl. Alojziju Stepincu „Viktor, kardinalova pobjeda“, autora Marlona Macanovića.

Aktualno

 • 31. ožujka 2019.- Večernje svete mise
  • Od nedjelje, 31. ožujka 2019. večernje svete mise slavimo u 19 sati
 • 6. ožujka do 14. travnja 2019.- „40 dana za život“
  • Korizmena kampanja molitvene incijative „40 dana za život“ počinje 6. ožujka i traje do 14. travnja u Kninu. Uključite se u molitve i svojom prisutnošću svaki dan od 8 do 15 sati ispred Opće bolnice "Hrvatski ponos".
 • 6. do 10. svibnja 2019.- Zaručnički tečaj
  • Kninski dekanat organizira zaručnički tečaj u Kninu od 6. do 10. svibnja 2019., a koji će se održavati u samostanskoj dvorani. Predavanja se održavaju od ponedjeljka do petka s početkom u 20 h
 • Hrvatska katolička mreža
  • Počela je s radom Hrvatska katolička mreža, vjerski portal koji možete pratiti na stranici www.hkm.hr

CARITAS


PASTORALNI CENTAR


EMISIJA "SUSRET"

GLASNIK SV. ANTE