Vukovar u srcu

I naša župna zajednica obilježava 22. godišnjicu pada grada Heroja. U nedjelju, 17. studenoga 2013., fra Marko Duran, gvardijan i župnik, slavio je svetu misu u crkvi GVHKZ-a, a okupljena vjernička zajednica osobito je molila za sve poginule branitelje - žrtve Vukovara, koji su poginuli u agresiji četnika i JNA. Na misi je bio i Tomislav Vrdoljak, dožupan Šibensko-kninske županije, te dogradonačelnici Knina Slaven Ivić i Nikola Blažević.

Nakon euharistijskog slavlja oko 300 ljudi uputilo se sa svijećama i bakljama u procesiji prema Vukovarskoj ulici i Trgu dr. Ante Starčevića. Putem je fra Ivan Lukač predvodio molitvu krunice. Procesija se nakratko zaustavila u Vukovarskoj ulici, gdje su položene svijeće.

S molitvom na usnama krenuli su prema središnjem kninskom trgu, gdje su kod spomenika pobjedi "Oluja `95." položene svijeće i ispisano ime Grada heroja: V U K O V A R. Fra Ivan je potom udijelio odrješenje za sve poginule branitelje, nakog čega su mladi s Tvrđave zapalili 22 bengalke, u sjećanje na 22. godine žrtve Vukovara i Škabrnje.